جاوا زبان جاودانهای که هنوز میدرخشد!

دعوت به تبادل نظر: آینده زبان برنامه‌نویسی جاوا چیست؟ انجمن جاواکاپ

زبان برنامه نویسی جاوا، شبیه به سی‌پلاس‌پلاس است، اما مدل شیءگرایی آسان‌تری دارد و از قابلیت‌های سطح پایین کمتری پشتیبانی می‌کند. یکی از قابلیت‌های بنیادین جاوا این است که مدیریت حافظه را به‌طور خودکار انجام می‌دهد. ضریب اطمینان عملکرد برنامه‌های نوشته‌شده به این زبان نسبت به زبان‌های نسل اول C بالاتر است. برنامه‌های جاوا به صورت بایت کد می‌شوند و توسط ماشین مجازی جاوا (JVM) به کدهای ماشین تبدیل و اجرا می‌شوند. در صورت وجود JVM مانند سایر زبان‌های مبتنی بر آن که وابسته به سیستم‌عامل خاصی نیستند برنامه‌های نوشته شده به جاوا بر روی هر نوع سیستم عامل و هرگونه وسیلهٔ الکترونیکی قابل اجرا می‌باشند.

کامپایل مجدد پویا می‌تواند کامپایل ایستا را بهینه‌سازی کند؛ زیرا می‌تواند قسمت hot spot برنامه و گاهی حلقه‌های داخلی که ممکن است زمان اجرای برنامه را افزایش دهند را تشخیص دهد. کامپایل JIT و کامپایل مجدد پویا به برنامه‌های جاوا اجازه می‌دهد که سرعت اجرای کدهای محلی بدون از دست دادن قابلیت انتقال افزایش پیدا کند. امروزه جاوا یک زبان برنامه‌نویسی پرکاربرد برای کدنویسی برنامه‌های کاربردی وب معرفی می‌گردد. جاوا یک زبان چندپلتفرمی، شی‌گرا و شبکه محور شناخته می‌شود که خود می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی، استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا در برخی از شاخه‌های برنامه نویسی در حال منسوخ شدن است؛ و مهمترین آنها نیز توسعه اپلیکیشن‌های اندروید است! از مهمترین این زبان‌ها می‌توان به اسکالا (Scala) اشاره کرد که یک زبان عالی برای توسعه نرم افزارهای مقیاس پذیر محسوب می‌شود.

برخی از آن‌ها روی اپلیکیشن‌ها و برخی دیگر روی وب‌سایت‌ها کار می‌کنند اما در هر صورت اغلب توسعه‌دهندگان جاوا باید با مفهوم پروژه بودن کارشان آشنا باشند. GWT که «گیویت» نیز تلفظ می‌شود، یک فریمورک پایدار و با نگهداری مناسب جاوا است. برای بیان این پایداری چیزی بهتر از این نیست که این فریمورک در چند مورد از محصول‌های گوگل مانند AdWords، AdSense، Blogger و Google Wallet مورد استفاده قرار می‌گیرد. کیت ابزار وب گوگل یک وب‌سایت خاص است که همه ابزارها و منابعی مانند راهنماها، یک اپلیکیشن اولیه و افزونه ایکلیپس که ممکن است نیاز داشته باشید را ارائه می‌کند. جاوا از سوی تیمی در شرکت سان مایکروسیستمز به رهبری جیمز گاسلینگ توسعه یافته و در سال 1995 منتشر شد.

با استناد به نظرسنجی توسعه‌دهندگان JetBrains، مشاهده می‌شود که آینده زبان برنامه نویسی جاوا به عنوان یکی از 5 زبان برنامه نویسی کاربردی روشن و موفق است. علاوه بر این، لازم به ذکر است 5 درصد از سهم بازار کل شرکت‌های جهان به جاوا اختصاص دارد. در طول سال‌‌های اخیر، جایگاه جاوا به عنوان یکی از زبان‌های برنامه نویسی برجسته و کاربردی برای ساخت اپلیکیشن‌های در سطح سازمانی (Enterprise) تثبیت شده است. در عصر کنونی، به نظر می‌رسد که برای آینده زبان برنامه نویسی جاوا و توسعه نرم افزار با آن، چشم‌انداز روشنی تصور می‌شود. چرا که این زبان برنامه نویسی همچنان در بسیاری از برنامه‌های نرم افزاری جهان واقعی با هدف ساده‌سازی فرآیندهای سازمانی و انجام وظایف تعریف شده کاربرد خواهد داشت. جاوا از لحظه انتشار از حدود 30 سال قبل تا به امروز، از قدرتمندترین زبان ‌های برنامه نویسی به‌شمار می‌رود که توانسته تحولات مهمی را در علوم کامپیوتر ایجاد کند.

جاوا یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که به برنامه نویسان امکان یک بار نوشتن برنامه و اجرای آن در هر پلتفرمی که می‌خواهند را می‌دهد. شرکت سان مایکروسیستمز، کیت توسعه نرم‌افزاری (JDK) شماره 1.0 جاوا را در سال 1995 منتشر کرده است. این JDK نخست برای توسعه اپلیکیشن‌های دسکتاپ و اَپلت (applet) مورد استفاده قرار گرفت. متعاقباً جاوا برنامه‌نویسی دستگاه‌های موبایل و سرورهای تجاری را نیز در این کیت میسر ساخت. ذخیره‌سازی همه کتابخانه‌ها در یک JDK منفرد باعث شده که این کیت بسیار بزرگ‌تر از حد مناسب برای توزیع شود.

شعار «یک بار بنویس، همه جا اجرا کن» به اختصار WORA یک عبارت مشهور برنامه‌نویسی است که شرکت سان مایکروسیستمز معرفی کرد تا قابلیت‌های چند پلتفرمی جاوا را توصیف کند. معنی این شعار آن است که می‌توان برنامه جاوا را برای مثال روی ویندوز نوشت، آن را به بایت‌کد تبدیل کرد و این اپلیکیشن را روی هر پلتفرم دیگری که از ماشین مجازی جاوا (JVM) پشتیبانی می‌کند، اجرا کرد. زبان برنامه نویسی جاوا (JAVA) در 23 مه 1995 (برابر با 2 خرداد 1374) از سوی جیمز گاسلینگ (James Gosling) طراحی شده است. جاوا به گواهی سایت معتبر Tiobe از سال 2001 همواره به عنوان اولین یا دومین زبان برنامه‌نویسی دنیا مطرح بوده است. در تصویر زیر درصد رتبه کسب شده این زبان را بین همه زبان‌های برنامه‌نویسی در طی 18 سال اخیر مشاهده می‌کنید.

با توجه به اینکه جاوا به مدت طولانی در دسترس قرار دارد، این اطمینان حاصل شده است که یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی به حساب می‌آید. در حقیقت، می‌توان با خیالی آسوده از آینده زبان برنامه نویسی جاوا اطمینان داشت. چرا که خدمات جاوا به طور مداوم به‌روزرسانی و بهبود داده می‌شوند و به عنوان یک زبان برنامه نویسی پایدار به افراد پیشنهاد می‌شود. می‌توان از جاوا برای ایجاد اپلیکیشن‌های تجاری، آزمایش‌های خودکار (Automated Tests)، بازی‌های تلفن همراه و موارد دیگر استفاده کرد. در حال حاضر، جاوا در بسیاری از شرکت‌های برتر از جمله اندروید، ناسا (Nasa)، اپل و گوگل برای مراقبت‌های پزشکی، سیستم‌های دفاعی، فناوری و موارد دیگر به کار می‌رود.

یعنی تا زمانی که خطاهای زمان کامپایل برنامه رفع نشده‌اند، آن برنامه قابل اجرا نیست. چنین رویکردی احتمال بروز مشکلات زمان اجرا را به حداقل مقدار ممکن می‌رساند و در نهایت، منجر به ساده‌تر شدن فرآیند کدنویسی خواهد شد. همانطور که بسیاری از زبان های برنامه نویسی برای فناوری داده های بزرگ در دسترس هستند، اما هنوز جاوا اولین انتخاب است. پیشنهاد میکنم به مشاهده مقاله آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان بپردازید. اپلت‌ها در سمت کاربر (Client Side) و توسط مرورگر به کمک جاوای نصب شده در سیستم کاربر اجرا می‌شوند.

سی شارپ (‎‎C#‎) یک زبان برنامه نویسی مدرن و همه منظوره است که امکان استفاده از آن در طیف وسیعی از کاربردها وجود دارد. در درجه اول، مهم‌ترین کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در فریم‌ورک NET‎. کتابخانه‌های وسیعی برای انواع روش‌های آماری و شیوه‌های ترسیم نمودارها به زبان R در دسترس قرار دارد. این یک نرم افزار اختصاصی منبع باز است که به زبان جاوا نوشته شده است و از تمامی سیستم عامل ها پشتیبانی می کند. در این پروژه از OpenGL API برای ارائه گرافیک های دو بعدی و سه بعدی که با واحد پردازش گرافیکی در تعامل هستند استفاده می شود. به طور کلی، جاوا با قابلیت‌های خود در برنامه نویسی شیءگرا، کتابخانه‌های متنوع، و امکانات کامل برای پیاده‌سازی برنامه‌های پیچیده، می‌تواند در انواع مختلف پروژه‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.

این IDE به خاطر هوش مصنوعی و قابلیت‌های پیشرفته‌اش در تکمیل کد شناخته شده است. توصیه می‌کنیم برای آشنایی با تکنولوژی‌های جاوا نظیر JRE و JVM، مقاله JDK ،JRE و JVM چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ را در مجله فرادرس مطالعه کنید. لطفاً از طريق بخش «نوشتن دیدگاه» (در پایین همین مطلب) در این بحث شرکت کنید و نظرات و تحلیل‌های خود را با ما و سایر خوانندگان درمیان بگذارید.

نمی‌توان انتظار داشت که جاوا دستورالعمل‌های خاص پلتفرم را ایجاد کند و انتظار داشته باشد که این دستورالعمل‌ها از سوی همه انواع پلتفرم‌هایی که بخشی از شبکه هستند درک شود. در عوض جاوا دستورالعمل‌های بایت‌کد مستقل از پلتفرم ایجاد می‌کند که تفسیر آن برای هر پلتفرم (از طریق پیاده‌سازی JVM) آسان است. پس از کامپایل یک برنامه جاوا، کد جاوا به بایت کد که مستقل از پلتفرم است تبدیل می شود. با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانیم برنامه‌های کاربردی مختلفی را توسعه دهیم. محبوب ترین فریم ورک های Spring، Hibernate، Spring Boot که برای توسعه برنامه های کاربردی مبتنی بر وب استفاده می شوند. اما اگر بخواهیم درآمد برنامه نویسان جاوا در ایران را بررسی کنیم، به‌طور معمول از 8 میلیون تا 40 میلیون در ماه می‌توان پیش‌بینی کرد.

برخی از چارچوب ها و کتابخانه های محبوب برای توسعه بازی در دسترس هستند، مانند – LibGDX و OpenGL. زبان برنامه نویسی جاوا را می توان به عنوان زبان رسمی برای توسعه اپلیکیشن های موبایلی در نظر گرفت. هدف اصلی سازندگان جاوا، توسعه زبانی بود که بتواند روی لوازم خانگی اجرا شود. این موضوع بیان می‌کند که طراحان این زبان، از قبل دنیایی را پیش‌بینی می‌کردند که در آن وسایلی مانند یخچال و توستر و … نیاز به کدهایی برای اجرا داشته باشند. نکته‌ای که باعث فروش جاوا شد، شعار آن‌ها یعنی «یک بار کد بنویس، هر جا اجرا کن» بود.

هنگامی که با داده‌ها در زبان‌های از نوع استاتیک مانند جاوا سر و کار داریم، باید در زمان اعلان متغیر دقیقاً مشخص کنیم که متغیر چه نوع داده‌ای را نگهداری خواهد کرد. برای نمونه این متغیر حاوی عدد خواهد بود یا متغیر دیگر متن را ذخیره می‌کند و متغیر سوم حاوی تاریخ خواهد بود. یک فایل کلاس بارگذاری شده در حافظه نگهداری می‌شود و به صورت یک شی ایجاد شده از کلاس Class نمایش می‌یابد. هنگام بارگذاری، bytecode verifier دستورالعمل‌های مختلف بایت‌کد را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که معتبر هستند و امنیت را به مخاطره نمی‌اندازند. البته باید توجه داشت که مزیت‌های زبان جاوا بسیار بیش‌تر از معایب آن است. حافظه در زبان Java دارای دو بخش است، یک بخش heap و دیگری stack نام دارد.

زبان سی شارپ مایکروسافت پس از جاوا توسعه یافت و به طور خاص به مقدار زیادی از جاوا الهام گرفته است. سی شارپ موجب برخی بهبودها در جاوا نیز شده است و از این رو این دو زبان به طور متقابل بر هم تأثیرگذار بوده‌اند. در غیر این صورت مولفه مفسر آن، بایت‌کد را یک به یک به دستورالعمل‌ها تفسیر می‌کند. در این فرایند تفسیر، دستورالعمل‌های بایت‌کد شناسایی شده و دستورالعمل‌های بومی معادل آن‌ها اجرا می‌شوند. تمرکز شی‌گرایی جاوا موجب شده است که توسعه‌دهندگانی که از این زبان استفاده می‌کنند، از آن برای حل یک مسئله استفاده کنند و نه سروکله زدن با آن برای رفع محدودیت‌های مسئله.

جاوا یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا (OOP) به حساب می‌آید که توسط جیمز گاسلینگ (James Gosling) در سال 1995 ارائه شده است. به منظور آشنایی بیش‌تر و پیش از بررسی آینده زبان برنامه نویسی جاوا در ادامه این بخش برخی از مزایا و معایب این زبان برنامه نویسی شرح داده شده‌اند. اکثر شرکت هایی مانند Uber، Pinterest، Google،  Instagram،  Spotify، NetFlix، Airbnb و غیره هستند که از کاربردهای زبان برنامه نویسی جاوا در پشته فناوری خود استفاده می کنند. جاوا چیست و چه کاربردی دارد Linkedin، AliExpress، webarchive.org، IRCTC و غیره وب سایت های معروفی هستند که با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا نوشته می شوند. در این مقاله به معرفی زبان برنامه‌نویسی جاوا پرداخته می‌شود و مفاهیم پایه، ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای آن در حوزه‌های مختلف توسعه نرم‌افزار توضیح داده می‌شود.

زبان‌های شی‌گرا و RDBMS ها داده‌ها را به طرز متفاوتی مدیریت می‌کنند که این امر می‌تواند منجر به مسائل عدم تطبیق شود. با این که زبان‌های شی‌گرا داده‌ها را به شکل سلسله مراتبی از اشیا سازماندهی می‌کنند؛ اما پایگاه‌های داده رابطه‌ای داده‌ها را در قالب جدول ارائه می‌کنند. برای نمونه یکی از مسائل عدم مطابقت هنگامی روی می‌دهد که مدل شی کلاس‌هایی بیش از تعداد جدول‌های موجود در پایگاه‌های داده رابطه‌ای داشته باشد. Hibernate یک فریمورک نگاشت شی -رابطه‌ای است که ارتباط بهتر بین زبان برنامه‌نویسی جاوا و سیستم‌های مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای (RDBMS) را ارائه می‌کند. به صورت عمده، زبان برنامه نویسی Go در فناوری‌های Back End، خدمات فضای ابری یا همان کلود، «شبکه‌های توزیع‌یافته» (Distributed Networks) و اینترنت اشیا به کار می‌رود.

نکته خوب در مورد آموزش جاوا، این است که جاوا یک زبان برنامه نویسی با هدف عمومی است، بنابراین در محیط‌های مختلفی از آن استفاده می‌شود. قبل از ساخت این زبان، صراحتا گفته شده که زبانی است که در پلتفرم‌های مختلف اجرا می‌شود. بنابراین می‌توانید آن را روی دستگاه لینوکس، جعبه لینوکس، مک، ویندوز و یا حتی تلفن همراه خود نیز اجرا کنید و از توانمندی آن شگفت زده شوید. بنابراین می‌توان گفت که تقریبا با هر وسیله و دستگاهی می‌توان از زبان جاوا استفاده کرد. اگر فکر می‌کنید که با آموزش جاوا به نوعی بر جاوا اسکریپت نیز مسلط می‌شوید، سخت در اشتباهید.

هیچ رابطه فنی بین جاوا و جاوا اسکریپت وجود ندارد و این دو، دو زبان کاملا مستقل هستند. جاوا اسکریپت از سوی نت اسکیپ (Netscape) در دهه 90 میلادی توسعه یافته است و در ابتدا LiveScript نامیده می‌شد. زمانی که نت اسکیپ دید هیچ کس از LiveScript استفاده نمی‌کند و جاوا محبوبیت روزافزونی دارد، نام آن را به جاوا اسکریپت تغییر داد تا بتوانند از این موج محبوبیت جاوا بهره‌مند شوند. در واقع این ایده موفق بود و جاوا اسکریپت نیز محبوب شد؛ اما از منظر فنی هیچ رابطه‌ای بین این دو وجود ندارد و صرفاً دارای تشابه اسمی هستند. شاید تنها مشابهت فنی بین جاوا و جاوا اسکریپت را در این بدانیم که هر دو آن‌ها دستور زبانشان را از زبان برنامه‌نویسی C گرفته‌اند.

بنابراین در حال حاضر به هیچ وجه برای یادگیری جاوا دیر نشده است و می‌توانید یادگیری آن را با دیدن دوره‌های آموزشی آنلاین، آغاز کنید. البته از زمان معرفی جاوا، زبان‌های دیگری هم معرفی شده‌اند که قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای دارند و برخی معتقند که باید جاوا را با این زبان‌ها جایگزین کرد. در دنیای امروز، کلان داده یکی از موضوعات بسیار داغ و مهم محسوب می‌شود. کلان داده با تحلیل سیستمی حجم زیادی از داده و استخراج اطلاعات مهم از میان آن‌ها سروکار دارد. این سیستم‌ها، سیستم‌های سطح پایینی هستند که قسمتی از سیستم‌های الکترومکانیکی بزرگ‌تر محسوب می‌شوند. جاوا با استفاده از بازیافت خودکار حافظه، قسمت‌هایی از حافظه که قبلاً توسط برنامه اشغال شده‌اند ولی دیگر مورد نیاز نیستند را آزاد می‌کند.

شرکت سان مایکروسیستمز سازنده زبان برنامه‌نویسی جاوا است، این شرکت اعلام کرده کهدر دنیا سه میلیارد دستگاه از برنامه جاوا استفاده می‌کنند. استفاده از سمی کالن یا ; در انتهای هر خط کد، استفاده گسترده از آکولاد و پرانتز در کنار کلمات کلیدی متعدد، باعث شده کدهای جاوا بسیار طولانی و پیچیده باشند. در این مقاله از وبلاگ سبزلرن، به معرفی این زبان برنامه نویسی و پاسخ به سوالان مختلف درباره زبان برنامه نویسی جاوا می‌پردازیم. در حال حاضر زبان جاوا محبوبیت بسیار زیادی دارد و موقعیت‌های شغلی مختلفی پیش روی یک برنامه نویس جاوا قرار دارد. علاوه بر این نام جاوا با شیوه برنامه نویسی شی گرا گره خورده است و در بسیاری از دانشگاه‌ها برای تربیت مهندسان کامپیوتر و آموزش برنامه نویسی شی گرا، از زبان جاوا استفاده می‌شود. تجزیه‌وتحلیل و طراحی شی‌گرا (OOA&D) بهترین راه برای مقابله با مشکلات سازمانی در مقیاس بزرگ بوده و تعهد جاوا به شی‌گرایی هرگز تزلزل نیافته است.

کدهای جاوا در قالب bytecode که مستقل از پلتفرم است، کامپایل می شوند. شما می توانید این کدها را بر روی ویندوز، لینوکس، Mac OS و … اجرا کنید. مدت زمان یادگیری جاوا، بستگی به میزان تلاش و استعداد فرد دارد و نمی‌توان زمان خاصی برای آن مشخص کرد. اما اگر به‌طور میانگین روزانه 4 ساعت زمان بگذارید، در مدت زمان 6 ماه می‌توانید به مهارت قابل قبولی در برنامه نویسی با جاوا برسید. ماشین مجازی جاوا (JVM) فقط این کدها را متوجه می‌شود و طبق تنظیماتی که دارد، این کدها را به‌صورت اختصاصی به سیستم‌عامل مورد نظر شما، کامپایل می‌کند تا در آن قابل اجرا باشد. یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی برای یادگیری، دوره جاوا است که معمولا سریعتر از زبان‌های دیگر در آموزشگاه‌ها و دوران آکادمی آموزش داده می‌شود.

دسترسی به جاوا رایگان بوده و می توان آن را بر روی تمامی پلتفرم ها اجرا کرد. Java از اصل WORA (Write Once, Run Anywhere) پیروی می کند (یک بار کد بنویس، در هر جایی استفاده کن) و مستقل از نوع پلتفرم است. جاوا سرولت (Java Servlet)، یک مولفه نرم‌افزاری با زبان جاوا است که توانمندی‌های یک سرور را گسترش می‌دهد. در حقیقت جاوا سرولت (Java Servlet)، نقطه مقابل اپلت جاوا (Java Applet) است، که به جای مرورگر کاربر در سمت سرور اجرا می‌شود. البته این نام بعدها به سرولت جاکارتا (Jakarta Servlet) تغییر نام پیدا کرد. جاوا ممکن است برای ایجاد همه چیز؛ از برنامه‌های تجاری گرفته تا سرورهای کاربردی مورد استفاده قرار گیرد، که آن را به یک تخصص بسیار مورد توجه در زمینه توسعه نرم افزار و برنامه نویسی تبدیل می‌کند.

در این مطلب سعی کردیم جمع‌بندی کاملی از جوانب مختلف در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا به عنوان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی سال‌های آخر در دنیا داشته باشیم و معایب و مزایای آن را بررسی کردیم. در ادامه فریمورک‌هایی که برای جاوا وجود دارند را معرفی نمودیم و ویژگی‌های این زبان را در قیاس با زبان‌های دیگر به تفصیل مورد بررسی قرار دادیم. چشم‌انداز بازار کار و وضعیت درآمد برنامه‌نویسان این زبان نیز ارائه شده است. در نهایت دوره‌های آموزشی که برای یادگیری این زبان وجود دارند را معرفی کرده‌ایم. فناوری جاوا به معنی ترکیبی از زبان برنامه‌نویسی جاوا و پلتفرم اجرایی آن JVM برای توسعه طیف گسترده‌ای از اپلیکیشن‌ها از دستگاه‌های مصرفی تا سیستم‌های سازمانی ناهمگون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، زبان برنامه نویسی R، توابع و افزونه‌هایی دارد که با کمک آن‌ها امکانات و قابلیت‌های متعددی مانند امکان گسترش وسیع در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌گیرد. همچنین، این زبان برنامه نویسی همراه با کدهای سایر زبان‌ها از جمله پایتون، C++ ،C، جاوا و NET. بسیاری از زبا‌ن‌های برنامه نویسی مدرن روی JVM یا همان ماشین مجازی جاوا اجرا می‌شوند. برخی از این زبان‌های برنامه نویسی، مثل کاتلین‌ (Kotlin) به منظور ارائه نسخه بهتری از زبان جاوا طراحی شده‌اند. زبان برنامه نویسی کاتلین به گونه‌ای طراحی شده است که کاملاً با جاوا سازگاری دارد. نتفلیکس یکی از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت‌های سرگرمی ایالات متحده است که فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی را در جریان چند رسانه‌ای ارائه می‌کند.

در نهایت در سال ۲۰۰۹ کمپانی اوراکل (Oracle) مالکیت کمپانی سان را به دست آورد و از آن زمان تاکنون توسعه زبان جاوا زیر نظر این کمپانی انجام می‌شود. جاوا توسط جیمز گاسلینگ (James Gosling) که یک دانشمند کامپیوتر کانادایی است، در شرکت سان میکروسیستمز (Sun Microsystems) توسعه داده شد. برای اغلب افراد تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس چه به صورت سرگرمی و چه حرفه‌ای ماه‌ها زمان می‌برد. اما عدم یادگیری جاوا باعث می‌شود از جامعه عظیم و دینامیک آن محروم شوید. دانستن جاوا یک مزیت عمده محسوب می‌شود و پایه‌ای برای زبان‌های دیگر محسوب می‌شود. در واقع JVM با وجود زبان‌هایی مانند Groovy، Scala، Clojure و Kotlin بسیار غنی‌تر شده است؛ اما همه آن‌ها علاوه بر JVM، به نوعی از جاوا الهام گرفته‌اند یا با آن رابطه دارند.

جاوا از مزایای مهمی مانند آسان بودن یادگیری و امنیت بالابرخوردار است. با در نظر گرفتن تمامی امکانات این زبان، آینده زبان برنامه نویسی جاوا بسیار روشن بوده و به تمام افرادی که می‌خواهند راه برنامه‌نویسی درآمد مناسبی را کسب نمایند باید گفت که جاوا ارزش یادگیری را دارد. البته جاوا با محدودیت‌هایی نیز همراه است؛ اما در مقابل داشتن مزایای بسیار زیاد، استفاده از این زبان منطقی و کارآمد به نظر می‌رسد. شما می‌توانید با یادگیری این زبان، برنامه‌نویسی را به‌عنوان شغل اصلی خود معرفی نمایید. یکی از کاربردهای اصلی جاوا استفاده از آن در برنامه نویسی اندروید و ایجاد اپلیکیشن‌های موبایل مبتنی بر سیستم عامل‌های اندروید به حساب می‌آید.

در مجموع انتخاب یک رویکرد کاملاً مناسب برای ساخت GUI اپلیکیشن نیازمند تحقیقات بیشتری است. نخست می‌توانید از معماری monolithic استفاده کنید که در آن بخش‌های فرانت‌اند و بک‌اند اپلیکیشن در یک اپلیکیشن منفرد ترکیب شده‌اند. در روش دوم می‌توانید از معماری میکروسرویس استفاده کنید که فرانت‌اند را از بک‌اند جدا می‌کند. JHipster شامل چندین ابزار نیز می‌شود و گزینه‌های بسیار زیادی برای کدنویسی سمت کلاینت و سرور، بسته‌بندی، به همراه وظایف مختلف DevOps ارائه کرده است. در نهایت باید گفت که تصادفی نیست که همه برندهای مشهوری مانند Adobe، Siemens، Bosch، HBO و Google از JHipster استفاده می‌کنند.

خیلی مفید بود مقالتون متشکر، ببخشید موسسه معتبری سراغ دارید که آموزش جاوا داشته باشه با مدرک بین المللی ،اگر میشناسید لطفا معرفی کنید. متخصصین حرفه‌ای در جاواهاستینگ به شکل شبانه روزی به مانیتورینگ و پشتیبانی نرم‌افزارهای هاست شده از سوی مشتریان جاواهاستینگ رسیدگی می‌کنند. علاوه بر Hadoop و Apache Storm، جاوا برای ایجاد Eclipse، OpenOffice، Gmail، Atlassian و بسیاری از موارد دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه نسخه کنونی جاوا رایگان است و امکان بازتوزیع آن برای محاسبات با مقاصد عمومی وجود دارد. اما در جهت آماده‌سازی برای طرح پولی، هر شرکت باید میزان استفاده از جاوا را ارزیابی کرده و در صورتی که ارتقا به نسخه پولی مقرون‌به‌صرفه نباشد، به دنبال فناوری‌های جایگزین برود.


برنامه نویسی عکس